Kőszárhegyi festőkuckó

Archívum

Az elmúlt évek történései olvashatók itt időrendben rendezve, fotóillusztrációkkal fűszerezve. Az oldal tökéletes megjelenítéséhez ajánlott engedélyezni az ActiveX vezérlők használatát a böngészőben. Az oldal 1024x768 megjelenítésre van optimalizálva, tesztelése Opera 12.00 és Internet Explorer 8.0.6001 böngészőben történt.

Hírek, fotók kiegészítéséhez kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:Az oldal feltöltése folyamatos...

Grafikák vetítő

2012. július 9.

Idén már 12. alkalommal rendeztek kiállítást a Szent György Kórház Alkotókör munkáiból a kórházban. A kiállított képeket a kórháznak adományozták a készítői, nagyrészt a felújított sürgősségi osztályra kerültek.

2012. június

2 hetes alkotótábor Sárkeszin és Szabadbattyánban, külföldi művészek részvételével.

2011. szeptember

Balatonszemes-Karsai Művésztelep

2011. április 26.

A szabadbattyáni Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola Iskolagalériájában április 29-én pénteken 17 órakor nyílt meg Dr. Bajkai Braun Géza, Bujdosó Dénes, Karóczkay Ottó, Mészáros Edit, Polyák István, Szakál Antal, Takácsné Kinczer Györgyi, Takács Antal, Varga Dezsőné alkotók munkáiból rendezett kiállítás. Bevezetőt mondott: Dabóczy László.

2011. március 1.

Új tárhelyszolgáltató vette át a stafétabotot (http://domain-tarhely.net). Az átállás során néhány napig nem volt elérhető a site a domain átregisztrálás miatt, végül gyorsan elrendeződött, köszönet a szolgáltatónak.2009. október 24.
A szabadbattyáni Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola Iskolagaléráiájában nyílt meg 2009. november 6-án pénteken 17:00 órakor Dr. Bajkai Braun Géza, Bujdosó Dénes, Polyák István, Simon Mária Veronika, Szakál Antal, Takácsné Kinczer Györgyi és Takács Antal munkáiból rendezett csoportos kiállítás. Bevezetőt mondott: Dabóczy László igazgató. Megtekinthető: november 30-ig (munkanapokon 8-18 óráig). Az Iskolagaléria 16. évadában ez a 100. jubileumi kiállítás.

2009. augusztus
A Karsai Művésztelep szervezésében egy hetet töltöttünk Balatonszemesen. Néhány, Balatonszemesen készült kép:


2009. június
Szabadbattyánban a Pallay Alkotókör szervezésében egy hetet töltöttünk a helyi alkotótáborban.Néhány, a táborban készült kép:


2009. május 9.

Május 7-én Tibai Tibor nyitotta meg "Erdélyi pillanatok" című kiállításunkat a szabadbattyáni Gróf Batthyányi Lajos Általános Iskolában. Kép a megnyitóról:
Megnyitó

2009.március 20.

Közös kiállításunkat 2009. március 20-án, a dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban Marótiné Szeleczky Mária nyitotta meg Tóth Ildikó versmondó közreműködésével. A tárlat április 17-ig volt látogatható.

Megnyitó előtt Megnyitó után
Bemutatóterem sarok Képek

A megnyitó teljes szövegét itt olvashatja el: klikk

2008. december

Velünk készített interjú jelent meg a Regio Regia folyóirat 2008-as Művészet különszámában:

http://regioregia.hu/magazin_pdf/2008_muvesz.pdf

2008. szeptember 12.
A szabadbattyáni Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában megnyílt Dr. Bajkai Braun Géza, Bujdosó Dénes, Polyák István, Simon Mária Veronika, Szakál Antal, Takácsné Kinczer Györgyi és Takács Antal munkáiból rendezett csoportos kiállítás. Az eseményt megnyitotta: Dabóczy László igazgató, szeptember 30-ig volt látogatható.

2008. szeptember 7.
A Karsai Művésztelep szervezésében egy hetet töltöttünk Romániában, Erdély szívében Szentegyházán (Vlahita), egy alkotótáborban. Néhány fotó és pasztellrajz a hétről:


2008. augusztus 14.
Polgárdiban a Seuso Művészeti napokon nyílt meg közös kiállításunk.

Néhány fotó a megnyitó napjáról:

2008. július 27.
A nyár elejei szabadbattyáni alkotótábor után újabb alkotótáborokba készülünk, többek között a Karsai Művésztelep szervezésében Romániába.

2008. június 25.
Képek a szabadbattyáni alkotótáborból:

2008. május 30.
Május 30-án nyílt meg közös kiállításunk a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlatot bevezette: Igaz Krisztina, az Öreghegyi Közösségi Ház igazgatóhelyezettese, közreműködtek: a Hermann László Zeneiskola növendékei. 

2008. január 17.

Január 21-én nyílt meg a Székesfehérvári Szent Korona Galériában (Liszt Ferenc u. 1.) a KARSAI Művésztelep kiállítása. A kiállítást megnyitotta: Bakonyi István, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Megnyitó előtt


  


2007. december  18.

2007. december 17-én megnyílt Székesfehérváron a Vörösmarty Teremben (Kossuth L. u. 14) Szakál Antal, Dr. Dienes Ottó, Dr. Bajkai Braun Géza, Jónás József és Takács Antal közös tárlata. 

2007. december  2.

Szervezés alatt a Dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Könyvtárban képeink Karácsony előtti, vásárlással egybekötött tárlata.

2007. november 12.

Elkészültek az Enteriart Galérában megrendezendő egyéni kiállítás meghívói :

Borító  belső lapok


2007. október 28.

November 15-én nyílt meg a székesfehérvári ENTERIART Galériában Takács Antal egyéni, több évtized festészetét felölelő kiállítása. 

2007. október 25.

Október 25-én, szerdán megnyílt a Szent György Kórház Alkotókör kiállítása a Szent György Kórház Kistermében, a Fehérvár TV is tudósított az eseményről.

2007. szeptember 6.

Befejeződött a Karsai Művésztelep és Szent György Kórház Alkotókör a Balaton nyárutóján. 

2007. július 2.

Szabadbattyánban, a Pallay Alkotókör szervezésében és szíves meghívásával alkotótáborban veszünk részt ezen a héten. Soproni kirándulás is szerepel a programtervben.

2007. április 28.

Iszkaszentgyörgyi Szent György Napok alkalmából nyílt meg a helyi kastélyban a Karsai Művésztelep képzőművészeinek tárlata. Megnyitotta: B. Kiss István újságíró.

Megnyitó Nagyterem
Györgyi képei Antal képei

2007. március 9.

A dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban megnyílt közös kiállításunk. A tárlatot Simon István református lelkész nyitotta meg, Tóth Ildikó közreműködésével. Megtekinthető: március 31-ig. Fotók az eseményről:

Megnyitó Falsarok
Györgyi képe Nézelődők

2007. március 7.

A Vörösmarty Társaság művészeinek képeiből nyílt kiállítás Székesfehérváron (Kossuth u. 14.), a Vörösmarty teremben. A kiállítást Arató Antal nyitotta meg, a tárlaton a tagok műveit március 16-ig lehetett megtekinteni.

2007. március 6.

Az Enteriart Galéria (Székesfehérvár) a Nemzetközi Nőnap alkalmából nőnapi kiállítást szervezett. Kiállítók : Horváth Éva, Vargáné Hedrich Judit, Biszák László és Takács Antal. A egyedi tárlat március 31-ig tekinthető meg az Ady lakóparkban: http://www.enteriart.hu/

Megnyitó Pasztell portrék
Olaj portrék Megnyitón

2007. január 22. - február 4.

A székesfehérvári Szent Korona Galériában volt látható a Karsai Művésztelep közös tárlata. A kiállítást Spányi Antal megyés püspök nyitotta meg. Kiállító művészek: Adusz Barbara, Asztahov Fontaine László, Ásztai Csaba, Berkecz Éva, Boór János, Dr.Dienes Ottó, Fuggerth J. Ferenc, Horváth János, Jocelyne Doyen, Lázár Pál, Lukács Mária, Matúz Péter, Mihály Gábor, Némethné Kulicz Anna, Nyári A. Ildikó, Rohonczi István, Simon M. Veronika, Sipos Éva, Sobor Antal, Sz. Kovács Géza, Takács Antal, Takácsné Kincer Györgyi.


2006. december 5.

December 4-én Kálozon (Faluház) nyílt meg közös tárlatunk. A kiállítást Káloz polgármestere: Weisengruber Imre nyitotta meg. December 15-ig látogatható.

2006. november 28.

November 28-án 17 órakor a Szent György Alkotókör művészeinek kiállítása nyílt meg az Enteriart Galériában (Székesfehérvár, Palotai u. 25.). A kiállítást megnyitotta: Szakál Antal. Kiállítók: Beda László, Berecz Katalin, Biszák László, Bujdosó Dénes, Dr. Bajkai Braun Géza, Erdei Edit, Horváth Éva, Horváth Péter, Polyák István, Szakál Antal, Szekeres Károly, Takács Antal, Takácsné Kinczer Györgyi, Tóthné Sz. Ágnes és Varga Attiláné.

2006. november 9.

November 8-án 17:30-kor a Polgárdi Művelődési Házban nyílt

meg új közös kiállításunk "Rozsdás levelek" címmel. A kiállítást megnyitotta: Borbély István Polgárdi Város Polgármestere. Megtekinthető: 2006. november 17-ig. Fotók a megnyitóról:  

Megnyitó előtt... Megnyitó után...
Alkotótábori képek Erdőrészlet

2006. augusztus 8.

A kiírt pályázatra beadott festményeinket a szakmai zsűri beválogatta, így kiállításra kerültek a balatonfüredi szüreti mulatságok rendezvényén augusztus első hetében.

2006. július 25.

A balatonfüredi szüreti mulatságok rendezvényre 
pályázunk az alábbi festményekkel :

pincesor Szőlőfürtök

2006. július 24.

A szabadbattyáni alkotótáborban készített néhány képünk:

      

2006. július 21.

Az ÁMK Móricz Zsigmond Művelődési Háza és Könyvtára, valamint a Falvak Kultúrájáért Alapítvány művészeti hetet és képzőművészeti alkotótábort rendezett július 17 és 21 között Szabadbattyánban. Az alkotótáborban meghívott művészek és a Pallay Alkotókör tagjai vettek részt, munkáikból a tábor ideje alatt kiállítás is nyílt.

Az alkotótábor tagjai Alkotás közben...
Elkészült képek... Alkotás közben 2...

2006. június 15.

A Vár művészeti folyóirat legfrissebb számában szereplő irodalmi művekhez Takács Antal grafikái szerepelnek illusztrációként (kattintson az EXTRA gombra a grafikák megtekintéséhez).

2006. május 5. 

Este 19:00-kor a sárszentmiklósi klubkönyvtárban nyílt meg "A tavasz kristályfényei" című tárlatunk. A kiállítást Varga László klubkönyvtár vezető nyitotta meg. Az eseményről több tudósítás is megjelent helyi lapokban.

2006. április 11. 

Megnyílt közös kiállításunk Székesfehérváron az Ady galériában (Ady Lakópark - Palotai út 25.).
Két fotó a megnyitóról:

megnyitó megnyitó

2006. január 16.
Székesfehérváron a Szent Korona Galériában nyílt meg a Karsai Művésztelep közös tárlata. A kiállítást Warvasovszky Tihamér Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere nyitotta meg. Kiállító művészek: Adusz Barbara, Anita Dajcar, Asztahov Fontaine László, Ásztai Csaba, Boór János, Dr. Dienes Ottó, Fuggerth J. Ferenc,Horváth János, Lukács Mária, M. Tóth István, Némethné Kulicz Anna, Novák András, Nyári A. Ildikó, Rohonczi István, Sáricz Gyuláné, Sipos Éva, Sobor Antal, Takácsné Kincer Györgyi, Takács Antal.

2005. december 02.
"Tél a művészetekben" című kiállítás és műsor. Helyszíne: Csákvár, Kossuth Lajos Művelődési Ház. A megnyitón közreműködtek: Összhang kamarakórus - karnagy: Kunstár Béláné Takács Irén, Szakály Szilvia és Kaszap Csilla furulyaduó. Kiállítók: Bujdosó Dénes, Burián Miklós, Erdei Edit, Fónagyné Erzsébet, Horváth Éva, Horváth Péter, Ivanics Imre, Kisvári Gyula, Máhr Ferenc, Polyák István, Szakál Antal, Szekeres Károly, Szverle Balázs, Takácsné Kincer Györgyi, Takács Antal.


2005. november 28.
Dunaföldváron nyílik tárlat a Művelődési Ház könyvtárában. A tavalyi sikeres kiállításhoz hasonlóan az idén is Karácsony előtti hetekben lesz megtekinthető.


2005. november 24.
Tárlat nyílt a székesfehérvári Szent György Kórház éttermében. Az intézmény alkotótáborának tagjai állítottak ki két-két képet, melyek a nyári táborban készültek.


2005. november 15.
Az Ady Lakópark galériájában (Palotai út - Mészöly G. u. sarok) került sor a Szent György Kórház alkotótáborának közös kiállítására Székesfehérváron. Minden alkotóköri tag 2-2 művel vett részt.

2005. november 09.
Közös kiállítás Sárbogárdon, a Madarász József Városi Könyvtárban. A tárlatot megnyitotta : Juhász János, Sárbogárd polgármestere.
Az eseményről egy bővebb újságcikk is megjelent a Bogárd és Vidéke közéleti hetilapban ( itt olvasható a 13. oldalon ).

Képek vitrinekben - Sárbogárd Könyvtár A megnyitás pillanatai - Sárbogárd Könyvtár Vendégek - Sárbogárd Könyvtár


2005. október 06.

Kiállítás Szabadbattyánban a Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola Iskolagalériájában.
Bevezetőt mondott : Szakál Antal festőművész. 

2005. szeptember 30.
"Ősz a művészetekben" című kiállítás és műsor. Helyszíne: Csákvár, Kossuth Lajos Művelődési Ház. A kiállítást megnyitotta : Baranyai László újságíró, az Árgus című művészeti folyóirat szerkesztője. Közreműködtek : Kolonicsné Praksz Magdolna - vers, Összhang kamarakórus - karnagy: Kunstár Béláné Takács Irén. Kiállítók : a műv. ház Foltvarró szakköre, festőművészek : Berecz Katalin, Bujdosó Dénes, Burián Miklós, Erdei Edit, Fedor József, Fónagyné Erzsébet, Horváth Éva, Horváth Péter, Ivanics Imre, Kisvári Gyula, Máhr Ferenc, Szakál Antal, Szekeres Károly, Szekeresné Horváth Zsuzsanna, Szverle Balázs, Takácsné Kincer Györgyi, Takács Antal.

2005 nyara folyamán
egy hét munka és kikapcsolódás a Karsai Művésztelepen, Balatonszemesen, valamint egyhetes alkotótábor a Fejér
Megyei Szent György Kórház szervezésében Balatonszabadi-Sóstón.

2005. augusztus 11.
"Kincs, ami van" - XIII. Polgárdi Napok - Seuso Művészeti Fesztivál. Augusztus 11-én nyitották meg a Polgárdi Népi Hímző szakkör és a "Meleagros" kamaratárlatot. Kiállítók voltak : Kismarjai Hedvig grafikus, Takács Antal és Antalné festőművészek, Szemere Judit szőttesek, Ütő Endre szobrász, Stirbu Viktor fafaragó, Somogyi Tamás fotóművész. A helyszín : Polgárdi - Széchenyi István Általános Iskola. A fesztivált megnyitotta: Borbély István polgármester.

2004. október 02.
Dunaföldváron, a Művelődési Ház könyvtárában nyílt meg
közös tárlatunk. Fotók az eseményről :

Vendégek Sarok

A kiállításon található "Takácsné Kincer Györgyi : Rózsaszín virágok" című festménye Gál Tamás költőt az alábbi vers megírására ihlette:

Gál Tamás : AZ ÉLET VIRÁGA

Virág sugározza
a rózsaszín fényt.
Ő az Alkotó lelki Énje.
A tárulkozó melegség
látszólag keretbe van zárva.
A csillogó pontok gondolatok.
A vágyak szövevényében vannak,
de fényt sugároznak.
Ma és holnap boldogsága
a fényforrás !

A rátekintő emberen
hullám szalad át.
Mindenki látja rajta
önmagát !

Gondolatvillám
és vágy ébred :
ne kiégett rét,
a szivárvány színeit tükröző
arany-mező legyen az élet!

2004. augusztus 27.
Fehérvárcsurgón, a Károlyi Kastélyban megnyílt
fejér megyei festők közös tárlata, melyen mi is részt vettünk.
Képek a megnyitóról :

A kastély főépülete A kiállítók
Vendégek A kastély makettja

2005. augusztus 19.
Baracson a II. Baracs Művészeti Fesztivál keretében megnyílt
Tóth László szobrásszal közös tárlatunk. Pillanatképek:

A kiállítók a polgármester asszonnyal A megnyitó résztvevői a festmények között